неделя, 6 декември 2015 г.

winter is coming book tag

(Не съм тагната, но въпросите ми харесаха, а и ми остана време за още един пост днес, така че.)

Сняг: Красиво е, когато всичко е затрупано с него, но след това започва да се топи.

Книга/Поредица, която сте харесвали в началото, но по средата вече сте изгубили интерес.
Със сигурност трилогията "Дивергенти" от Вероника Рот. Първата книга страшно много ми хареса, но по средата на "Бунтовници" интересът ми беше безвъзвратно изгубен.
Тук добавям и "Хрониките на чародейците", които толкова ме грабнаха в началото, но така и не можах да завърша последната книга. 

Снежинка: Нещо красиво и винаги различно.

Изберете книга, която се отличава от всички останали книги, които сте чели.
"Ние, лъжците" на Е. Локхарт - досега не бях чела книга с подобен сюжет и макар че последните 30 страници ми отнеха повече от час, книгата ми хареса. Също и "Дневникът на Ане Франк", тъй като не съм чела друга подобна книга (и много я обичам). Снежен човек: Винаги е забавно да направите един със семейството си.
Книга, която е подходяща за цялото семейство. 
Тук отговорът ми безспорно и вероятно предвидимо е поредицата "Хари Потър". Обожавам книгите за Хари, свързвам ги с Коледа, защото ги прочетох през коледната ваканция в пети клас. А смятам, че е подходяща за цялото семейство, защото мама, която твърдеше, че мрази фентъзито, прочете седемте книги за отрицателно време и й харесаха. Успях да запаля и баба, която също ги прочете, и като цяло смятам, че поредицата е подходяща за всекиго.


Коледа: Книга, която носи радост и ви е накарала да се стоплите отвътре, докато сте я чели.
"Елинор и Парк" на Рейнбоу Роуъл ме радваше (почти) през цялото време, също и "Аз съм пратеникът" на Зюсак (Споменах ли, че обожавам Маркъс Зюсак?)

 Дядо Коледа: Той носи чудесни подаръци.
Желана от вас книга, която искате да получите за Коледа.
В момента единствената книга, която искам да добавя към рафтовете си и за която се сещам, е "Белжар" от Мег Уолицър. Видях я преди седмица в Хеликон и ме грабна още със заглавието, тъй като "Стъкленият похлупак" е една от любимите ми книги въобще. Оттогава прочетох няколко ревюта в блоговете, които следя, и твърдо реших, че искам тази книга.


Целене със снежни топки: Понякога може да боли когато те ударят.

Книга, която ви е накарала да изпитате силна емоция като тъга или гняв.
Това е доста трудно предвид факта, че книгите често ми влияят по този начин... но ще кажа "Не пускай ножа" на Патрик Нес, защото. Краят. Също така "Часът на чудовището" на същия автор, защото. Отново. Краят. И "Вината в нашите звезди" (don't judge me).

Пързаляне: Всички го обичахме, когато бяхме малки.
Книга, която сте харесвали, когато сте били деца.

Всички книги за Лили Чудото, които притежавам. Много се гордея с тях и обичам всяка една. Все още обожавам Лили и историите за нея, тя е незаменима част от детството ми и винаги ще означава ужасно много за мен. Същото се отнася и за книжките за Франклин, които бяха най-първите книжки, които започнах да чета сама. (А Франклин беше първият ми кръш, но това не сте го прочели.)

Измръзване: Книга, която ви е разочаровала.

"13 причини защо". Исках да прочета книгата още в четвърти клас и това лято най-после си я взех, но за съжаление много малко книги са ми харесали по-малко от тази. Историята наистина ме привлече, но начинът на написването й ме изгуби. Трудно довърших тази книга, което е жалко, защото очакванията ми към нея бяха доста по-големи.

Елен: Нещо, което ни е скъпо.

Книга, която има сантиментална стойност за вас.
Стихосбирката на Ханчев "Жив съм". Свързвам я с най-различни преживявания, това е любимата ми стихосбирка и е много важна за мен.